Mindfulness Jaarcursus

Mindfulness Jaarcursus

Een jaar lang intensief met Mindfulness bezig zijn. Je de stof écht eigen maken.
De Mindfulness Jaarcursus is zo opgezet dat je deze kunt doen als basiscursus, maar ook als opfrisser/verdieping als je al eerder een mindfulness training hebt gedaan. Het is namelijk een basiscursus én verdiepingscursus in één!

In de eerste helft van de cursus houden we ons bezig met de basis; wat is mindfulness, wat houdt het in om met meer aandacht te leven, hoe kun je door middel van mindfulness beter omgaan met stress, je leert afstand te nemen van je gedachten en ze niet meer te WORDEN. We besteden uitgebreid aandacht aan (leren) mediteren en yoga. Dat is dus fijn als je een beginner bent, maar ook als je al ervaring hebt.

In de tweede helft van de Jaarcursus gaan we de verdieping in. We gaan het dan hebben over je Innerlijke patronen. Je leert je innerlijke patronen beter kennen, zoals bijvoorbeeld je Criticus, je Perfectionist, je Angsthaas, … Deze patronen zorgen vaak voor automatische reacties. Je leert hoe je door middel van mindfulness technieken jezelf, en dus je innerlijke patronen, beter aan kunt sturen.
Ook leer je dit toe te passen 
in interactie met anderen. Ben je erg kritisch, ongeduldig, meegaand, verzorgend, etc? Een innerlijk patroon heeft ook zijn uitwerking op je omgeving. Kun je daar keuzes in maken? Kun je daar bewust mee spelen? Hoe communiceer en handel je vanuit een aandachtgerichte houding? Hoe blijf je bij jezelf, terwijl je ook aandacht hebt voor de ander?
Ook Compassie komt als thema aan bod: hoe zorg je voor meer zelf-compassie, en hoe handel je vanuit compassie naar anderen?

We ronden de training af door het thema ‘Aandacht in het dagelijks leven’; hoe houd je in de waan van alledag, je aandacht vast? 

Dit alles leer je in 10 lesdagen, verdeeld over 1 jaar. Eén van de 10 lesdagen is een Stilte Ochtend; we doen dan in stilte aandachtsoefeningen, zodat je je vaardigheden kunt verdiepen.

En dit alles doen we op een nuchtere, praktische manier waar ook humor een belangrijke rol bij speelt.

Extra informatie mbt Corona-maatregelen: de jaarcursussen vinden plaats in kleine groepjes, waarbij we voldoende afstand tot elkaar kunnen houden. De lucht in de ruimte wordt continue gereinigd.
Mocht de jaarcursus door aanvullende maatregelen vanuit de overheid toch niet op de eerste lesdag live van start kunnen gaan? Dan doen we de introductie/kennismaking met de groep via Zoom. Daarna splits ik de groep op in deelgroepjes van 1 of 2 deelnemers en krijg je live les in een duo of individueel (afhankelijk van de regels van de overheid) op de geplande lesdag. Zo krijg je toch feeling met de groep én krijg je ook nog gewoon live les. Zodra we weer met de hele groep bij elkaar mogen komen, doen we dat natuurlijk meteen!

Lesdagen:
10 woensdagavonden van 18.30-21.00, start vanaf januari 2021

 • Lesdag 1: 20 januari 2021
 • Lesdag 2: 10 februari 2021
 • Lesdag 3: 17 maart 2021
 • Lesdag 4: 21 april 2021
 • Lesdag 5: 26 mei 2021
 • Lesdag 6: 23 juni 2021
 • Lesdag 7: 15 september 2021
 • Lesdag 8: 6 oktober 2021
 • Lesdag 9: 10 november 2021
 • Lesdag 10: 8 december 2021

10 zondagochtenden van 9.00-11.30, start vanaf januari 2021

 • Lesdag 1: 24 januari 2021
 • Lesdag 2: 14 februari 2021
 • Lesdag 3: 21 maart 2021
 • Lesdag 4: 25 april 2021
 • Lesdag 5: 30 mei 2021
 • Lesdag 6: 27 juni 2021
 • Lesdag 7: 19 september 2021
 • Lesdag 8: 10 oktober 2021
 • Lesdag 9: 14 november 2021
 • Lesdag 10: 12 december 2021

Tussen de lesdagen door ben je dagelijks bezig met je huiswerk. Het huiswerk bestaat uit het doen van aandachtsoefeningen en het lezen in je (werk)boek.
Je krijgt het hele jaar door elke week een reminder gestuurd met extra literatuur, filmpjes of uitleg. Zo proberen we samen de beoefening van mindfulness echt in te bedden in jouw leven. Daarnaast sta ik altijd tot jouw beschikking voor vragen.

Kosten:
Ben je (oud)deelnemer van Bureau Mindfulness en/of DeMindfulnessJuf? Dan krijg je altijd 10% korting!
Doe je een training voor de tweede keer mee? Dan krijg je zelfs 50% korting!

-Particulier: €597,00. Je mag dit ook in twee delen betalen: je betaalt bij je aanmelding €300,00 en op de eerste of tweede lesdag €300,00.
-Zakelijk (bedrijven/werkgevers): €797,00 (exclusief BTW).

Aanmelden Mindfulness Jaarcursus

Let op: bij hotmail-adressen komen de (bevestigings)mails vaak in de Spam terecht. Zet info@mindfulness-voorburg.nl in je veilige lijst om dat te voorkomen.

  Naam*

  Adres*

  Postcode*

  Plaats*

  Telefoonnummer

  Email*

  Geboortedatum

  Ik wil mij aanmelden voor de volgende Mindfulness Jaarcursus:*

  Heb je specifieke klachten?*:

  Heb je ervaring met meditatie en/of mindfulness?*:

  Wat wil je bereiken met de training?*:

  Hoe ben je bij ons terecht gekomen?*:

  Heb je al eerder een training/workshop/cursus gevolgd bij Bureau Mindfulness en/of DeMindfulnessJuf?*:

  Hoe wil je betalen? (alleen voor particuliere deelnemers)*:
  Ik betaal in één keerIk betaal in twee delen

  Als je werkgever de training betaalt, dan graag hieronder het volgende invullen:
  -Naam en adresgegevens van het bedrijf
  -Naam van degene aan wie de factuur gericht moet zijn
  -Email adres van degene waar de factuur naartoe moet worden gestuurd

  Overige vragen en/of opmerkingen: