Meditatie Jaarcursus

In de meditatie jaarcursus ga je in 10 lessen leren mediteren. De Jaarcursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Als beginner leer je alles stap voor stap, als gevorderde fris je je vaardigheden weer op en verdiep je ze.

In de eerste 6 lessen leer je elke keer 1 stap van het meditatie-stappenplan:
1: Leren zitten met aandacht voor de ademhaling
2: Aandacht voor het lichaam
3: Aandacht voor geluiden
4: Wat doe je met je gedachten tijdens een meditatie
5: Leren zitten met ‘dat wat er is’. Keuzeloos gewaarzijn noemen we dat ook wel
6: Gevoelens opmerken

Deze eerste zes stappen zijn dezelfde stappen die je leert in de 6-lessenreeks. In elke sessie is er ruimte voor vragen en oefenen we samen met de stap waar we op dat moment zijn. Door de lessen leer je uiteindelijk om een half uur zelfstandig te mediteren. Je krijgt toegang tot een online leeromgeving waar je uitleg en audio bestanden vindt van de oefeningen.

In sessie 7 gaan we alle stappen die je hebt geleerd achter elkaar plakken: we mediteren dan samen een half uur terwijl ik je door de stappen heen begeleid.

In sessie 8 gaan we oefenen met een half uur zitten. We laten dan de voorgaande stappen los en je leert te zitten met ‘dat wat er is’. Hoe geef je aandacht aan dat wat er langs komt en hoe keer je weer terug als je bent afgeleid? Ik begeleid de meditatie, maar minder intensief en je leert al met meer stilte zitten.

In sessie 9 gaan we oefenen met een half uur in stilte zitten.

Sessie 10 is een terugkom-moment: hoe is het gegaan, wat ben je van plan om te gaan doen met dat wat je hebt geleerd? Hoe ga je het integreren in je dagelijks leven en wat heb je daarbij nodig?

Er begint weer een jaarcursus in september, data worden nog even uitgepuzzeld!

Het maximum aantal deelnemers is 5, zodat er genoeg ruimte en tijd is voor vragen.

Data:
10 zaterdagochtenden van 9.00-10.30, start september 2022:
17 september, 8 oktober, 12 november, 10 december 2022, 21 januari, 11 februari, 18 maart, 15 april, 20 mei, 24 juni 2023

Kosten:
€295,00 voor de hele jaarcursus, inclusief toegang tot de online leeromgeving, en ik sta het hele jaar tot je beschikking voor vragen.

Aanmelden voor de Meditatie Jaarcursus:

Let op: bij hotmail-adressen komen de (bevestigings)mails vaak in de Spam terecht. Zet info@mindfulness-voorburg.nl in je veilige lijst om dat te voorkomen.

  Naam*

  Adres*

  Postcode*

  Plaats*

  Telefoonnummer

  Email*

  Geboortedatum

  Ik wil me aanmelden voor de meditatie jaarcursus die start op:*

  Heb je al eerder een training/workshop/cursus gevolgd bij Bureau Mindfulness en/of DeMindfulnessJuf?*:

  Overige vragen en/of opmerkingen: