Over Lonneke Greven

Over Lonneke Greven

Mijn naam is Lonneke Greven. Ik ben naast Mindfulness trainer ook psycholoog, en heb mijn eigen praktijk voor Therapie, Coaching en Mindfulness Trainingen.

Het therapie en coachingsgedeelte van de praktijk heet Bureau Greven. De trainingen, workshops en lessen rond Mindfulness en Meditatie vallen onder de noemer Bureau Mindfulness. Bureau Mindfulness is daarmee een onderdeel van Bureau Greven.

In 2006 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met meditatie. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar altijd een heel zweverig beeld van had. Totdat ik leerde te zitten, leerde te mediteren. Het gaf me rust. Ik kon soms best veel ongeduld of boosheid in me hebben en het leek alsof dat naar de bodem zakte. Het hoefde er niet meer zo te zijn. Natuurlijk is het er nog soms, maar dat hoort bij het leven denk ik. De verandering is dat het mijn leven niet meer beheerst.

In 2009 heb ik een opleiding tot Mindfulness Trainer gedaan. Vóór de opleiding moest je eerst zelf de 8 weekse Mindfulness Training doen. Dat gaf me nog meer verdieping. Het heeft mijn liefde voor yoga aangewakkerd en me geleerd meer afstand te nemen van gedachten en gevoelens. Zodat ik keuzes kon maken in plaats van me, ongewild, mee te laten slepen door emoties. Sindsdien is het mijn missie geworden om mensen met Mindfulness kennis te laten maken. Ik geef dan ook met veel liefde de trainingen, workshops, lessen en begeleid net zo enthousiast de stilte dagen (in stil enthousiasme dan… :-))

Ik ben in de loop der jaren opgeleid door vooraanstaande leraren op het gebied van Mindfulness, meditatie en/of Boeddhisme, zoals Joke Hellemans, Frits Koster, Mark Williams, Edel Maex, Michael Chaskalson en Erik van den Brink en heb retraites gedaan bij Frits Koster, Jotika Hermsen, Joost van den Heuvel Rijnders en Doshin Houtman.

Ik hoop dat ik je via deze site een beeld heb kunnen geven over wat Mindfulness is, en natuurlijk hoop ik stiekem dat ik je een beetje heb aangestoken met mijn enthousiasme.

Graag tot ziens bij Bureau Mindfulness!

Hartelijke groet,

Lonneke Greven