Mindfulness Training (MBCT / MBSR)

Wat is een Mindfulness Training (ook wel MBCT of MBSR genoemd)

In een Mindfulness Training leer je heel praktisch hoe je met meer aandacht in het leven kunt staan. Omdat we zoveel missen; van de mensen om ons heen, van onze kinderen, van ons werk, van dat doodgewone kopje thee…we zijn altijd met het volgende moment bezig (of het vorige). Mindfulness leert je stil te staan bij DIT moment, in plaats van in het verleden of in de toekomst te leven.

Ook leer je op een andere manier met je gedachten om te gaan. Je bekijkt ze vanaf een afstand in plaats van je gedachten te WORDEN. En dat geeft rust in je hoofd, lijf, en dus ook je leven.

Dit leer je door theorie én door het doen van aandachtsoefeningen. Op een hele intensieve manier, 8 weken lang. Omdat het geen opgeplakt plaatje is, maar het echt gaat om op een andere manier in het leven staan. En om die nieuwe vaardigheden aan te leren, daar is tijd voor nodig. Vaak voelt 8 weken vóór je begint lang, maar waarschijnlijk zeg je aan het eind van de training: dát ging snel voorbij!

Ok, even concreet; wat houdt een Mindfulness Training precies in:

 • Elke sessie heeft een thema, zoals de automatische piloot vs aandacht, stress: wat doet het in je lijf en hoe ga je daar beter mee om, de kracht van gedachten zien en leren hoe je uit je gedachten kunt blijven, acccepteren en toelaten wat er is en beter voor jezelf zorgen
 • In elke sessie worden (aandachts)oefeningen gedaan en bespreken we theoretische achtergronden. Zodat je ook weet waarom je bepaalde dingen doet, en vervolgens kunt leren dit anders te doen
 • Je doet elke dag een half uur tot een uur huiswerk. Dat betekent het doen van aandachtsoefeningen en het lezen van theorie. Dat is voor de meeste mensen best een hele tijd om in te plannen; een half uur tot een uur per dag. Aandacht heeft nu eenmaal tijd nodig om te groeien. Het lukt je vast om dat voor een periode van 8 weken vrij te maken: zie het als een project waar je twee maanden tijd voor vrij maakt.
 • Kun je een keertje niet bij een sessie zijn? Geen probleem! Je krijgt bij de Mindfulness Training ook nog eens gratis toegang tot de Online mindfulness training. De sessie die je mist kun je dus gewoon online volgen.

Twijfel je of de mindfulness training wat voor jou is? Dan is de Online Mindfulness Workshop een goede optie. Je leert dan in een uurtje van je tijd, wat mindfulness is en krijgt een goede indruk van wat de mindfulness training inhoudt. Schrijf je je daarna in voor de online mindfulness training, de online/live combi of de jaarcursus? Dan krijg je de aanschafprijs van de online workshop terug!

Voor diegenen die de training willen doen als vooropleidingseis om zelf trainer te worden: Ik ben opgeleid door onder anderen Mark Williams, Edel Maex en Joke Hellemans. Joke heeft Mindfulness samen met Johan Tinge naar Nederland gehaald. Ik ben in zowel de MBCT als in de MBSR opgeleid; in mijn Mindfulness trainingen combineer ik die twee, zodat ik je het beste van de twee programma’s mee kan geven.

Zolang het nog niet duidelijk is waar we met de coronamaatregelen naartoe gaan, houd ik een maximum groepsgrootte van 6 deelnemers aan, zodat we hoe dan ook door kunnen gaan (ik ben psycholoog en val onder de cruciale beroepen, en met 6 deelnemers kunnen we 1,5 meter afstand houden). 

Data 2022

Ik geef nog 1 a 2 keer per jaar 8-weekse trainingen. De rest van het jaar ben ik bezig met de Jaarcursussen of de Mindfulness Weekend Cursus.

8 zaterdagochtenden van 9.00-11.30:
-29 januari, 5, 19 februari, 12, 26 maart, 2, 9, 16 april 2022

Kosten:
-€397,00 voor particulieren, (inclusief 12 weken toegang tot de Online Mindfulness Training a €95,00).
-€549,00 voor bedrijven (ex BTW, inclusief 12 weken toegang tot de Online Mindfulness Training a €95,00).

Aanmelden voor de Mindfulness Training:

  Naam*

  Adres*

  Postcode*

  Plaats*

  Telefoonnummer

  Email*

  Geboortedatum

  Ik wil mij aanmelden voor de volgende Mindfulness Training:*

  Heb je specifieke klachten?*:

  Wat wil je bereiken met de training?*:

  Hoe ben je bij ons terecht gekomen?*:

  Als je werkgever de training betaalt, dan graag hieronder het volgende invullen:
  -Naam en adresgegevens van het bedrijf
  -Naam van degene aan wie de factuur gericht moet zijn
  -Email adres van degene waar de factuur naartoe moet worden gestuurd

  Overige vragen en/of opmerkingen: