Mindfulness Training (MBCT / MBSR)

Wat is een Mindfulness Training (ook wel MBCT of MBSR genoemd)

In een Mindfulness Training leer je heel praktisch hoe je met meer aandacht in het leven kunt staan. Omdat we zoveel missen; van de mensen om ons heen, van onze kinderen, van ons werk, van dat doodgewone kopje thee…we zijn altijd met het volgende moment bezig (of het vorige). Mindfulness leert je stil te staan bij DIT moment, in plaats van in het verleden of in de toekomst te leven.

Ook leer je op een andere manier met je gedachten om te gaan. Je bekijkt ze vanaf een afstand in plaats van je gedachten te WORDEN.

En dat leer je door theorie én door het doen van aandachtsoefeningen. Op een hele intensieve manier, 8 weken lang. Omdat het geen opgeplakt plaatje is, maar het echt gaat om op een andere manier in het leven staan. En om die nieuwe vaardigheden aan te leren, daar is tijd voor nodig. Vaak voelt 8 weken vóór je begint lang, maar waarschijnlijk zeg je aan het eind van de training: dát ging snel voorbij!

Ok, even concreet; wat houdt een Mindfulness Training precies in:

  • We komen 8 weken bij elkaar. Moet je een keertje missen? Geen probleem; je kunt die sessie volgen via de online training. Voor deelnemers aan de januari training geldt zelfs dat ze de hele online mindfulness training cadeau krijgen!! 
  • Elke sessie heeft een thema, zoals de Automatische Piloot en Bewustzijn, Afkeer herkennen, Gedachten zijn geen Feiten, Accepteren en toelaten wat er is, Beter voor jezelf zorgen
  • In elke sessie worden (aandachts)oefeningen gedaan en bespreken we theoretische achtergronden. Zodat je ook weet waarom je bepaalde dingen doet, en vervolgens kunt leren dit anders te doen
  • Tijdens de training hebben we ook een Stilte Moment. We doen dan met elkaar de aandachtsoefeningen die je hebt geleerd, maar dan in stilte.  Door de stilte leer je om de aandacht goed bij jezelf te houden
  • Je doet elke dag een half uur tot een uur huiswerk. Dat betekent het doen van aandachtsoefeningen en het lezen van theorie. Dat is voor de meeste mensen best een hele tijd om in te plannen; een half uur tot een uur per dag. Aandacht heeft nu eenmaal tijd nodig om te groeien. Het lukt je vast om dat voor een periode van 8 weken vrij te maken: zie het als een project waar je twee maanden tijd voor vrij maakt.
  • Een aantal weken na de training komen we nog eens bij elkaar om met elkaar te bespreken hoe het de afgelopen periode is gegaan en om oefeningen op te frissen.

Voor diegenen die de training willen doen als vooropleidingseis om zelf trainer te worden: Ik ben opgeleid door onder anderen Mark Williams, Edel Maex en Joke Hellemans. Joke heeft Mindfulness samen met Johan Tinge naar Nederland gehaald. Ik ben in zowel de MBCT als in de MBSR opgeleid; in mijn Mindfulness trainingen combineer ik die twee, zodat ik je het beste van de twee programma’s mee kan geven.

Data 2020:
8 woensdagavonden van 18.45-21.00:
-5, 12, 19 februari, 4, 11, 18, 25 maart, 1 april 2020. Stilte Moment op zaterdagavond 21 februari van 19.00-21.00. Terugkom Moment op woensdagavond 13 mei van 18.45-21.00.

Er zijn nog plekjes vrij voor deze training.

Twee punten van aandacht 🙂 bij deze training:

  1. Ik wil kijken wat het effect is als je naast de live sessies, de sessies ook online kunt volgen. Dan kun je de sessies nog eens op je gemak thuis nakijken, als je dat wilt. Iedereen die zich voor de training in januari opgeeft krijgt dus ook gratis de online mindfulness training erbij!
  2. Dit is voorlopig de laatste 8-weekse die ik ga geven. Daarna ga ik mij even richten op de jaarcursussen. Dus wil je nog graag een 8-weekse bij mij doen? Geef je dan snel op!

Heb je weinig tijd? Past een vaste trainingsdag (op dit moment) niet in jouw leven? Of wil je heel graag een Mindfulness Training doen maar niet in een groep? Dan is de online training iets voor jou!

Wil je juist langer dan 8 weken met Mindfulness bezig zijn en wil je leren om het echt in te bedden in je dagelijks leven? Kijk dan eens naar de Mindfulness Jaarcursus.

Kosten voor de ‘live’ training:
-particulieren: €497,00 inclusief 8 trainingssessies, het Stilte Moment, een Terugkom Moment en toegang tot een online leeromgeving met alle handouts, audios en videos.
-bedrijven/werkgevers: €749,00 (exclusief BTW) inclusief 8 trainingssessies, het Stilte Moment, een Terugkom Moment en toegang tot een online leeromgeving met alle handouts, audios en videos.

Aanmelden doe je onderaan deze pagina. Na inschrijving ontvang je een factuur. Je inschrijving is definitief na betaling. Mocht je – om wat voor reden dan ook – vroegtijdig stoppen met de training, dan blijf je het gehele trainingsbedrag verschuldigd; er is dus geen restitutie mogelijk.

Mindfulness op herhaling 

Heb je al eerder een Mindfulness Training bij me gevolgd, en wil je nog een keertje deelnemen? Leuk! Je krijgt dan 50% korting op de prijs (dit geldt alleen voor deelnemers die bij mij een training hebben gevolgd, niet als je elders een training hebt gevolgd). Nogmaals een Mindfulness Training meedoen zorgt ervoor dat je je vaardigheden kunt verdiepen, of dat je de focus op iets anders kunt leggen dan eerst, bijvoorbeeld omdat je inmiddels hersteld bent van je burnout, of om wat voor reden dan ook. Geef bij je aanmelding even aan dat je voor een tweede keer komt.

Aanmelden voor de Mindfulness Training:

Let op: bij hotmail-adressen komen de (bevestigings)mails vaak in de Spam terecht. Zet info@mindfulness-voorburg.nl in je veilige lijst om dat te voorkomen.

Naam*

Adres*

Postcode*

Plaats*

Telefoonnummer

Email*

Geboortedatum

Ik wil me aanmelden voor de volgende Mindfulness Training:*

Heb je specifieke klachten?*:

Wat wil je bereiken met de training?*:

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?*:

Als je werkgever de training betaalt, dan graag hieronder het volgende invullen:
-Naam en adresgegevens van het bedrijf
-Naam van degene aan wie de factuur gericht moet zijn
-Email adres van degene waar de factuur naartoe moet worden gestuurd

Overige vragen en/of opmerkingen: