Mindfulness Training (MBCT / MBSR)

Mindfulness Training (MBCT / MBSR) in Leidschendam Voorburg

Een Mindfulness MBSR MBCT training is een intensieve, 8 weekse training. De training is inmiddels alweer 35 jaar geleden ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn voor mensen met chronische pijn en stress. Dat is de Mindfulness Based Stress Reduction training. 15 jaar later hebben Zindel Segal, Mark Williams en John Teasdale deze training als leidraad genomen voor hun Mindfulness Based Cognitieve Therapie, voor mensen met depressieve klachten. Inmiddels blijkt dat de training voor iedereen van waarde is; voor mensen met en zonder klachten.

Ik ben opgeleid door onder anderen Mark Williams, Edel Maex en Joke Hellemans. Joke heeft Mindfulness samen met Johan Tinge naar Nederland gehaald. Ik ben in zowel de MBCT als in de MBSR opgeleid; in mijn Mindfulness trainingen combineer ik die twee, zodat ik je het beste van de twee programma’s mee kan geven. Ik geef sinds 2008 meerdere Mindfulness Trainingen per jaar.

Wat is een Mindfulness Training?

In een Mindfulness Training leer je met meer aandacht in het leven te staan. Omdat we zoveel missen; van de mensen om ons heen, van onze kinderen, van ons werk, van dat doodgewone kopje thee…we zijn altijd met het volgende moment bezig (of het vorige). Mindfulness leert je stil te staan bij DIT moment, in plaats van in het verleden of in de toekomst te leven.

Ook leer je op een andere manier met je gedachten om te gaan. Je bekijkt ze vanaf een afstand in plaats van je gedachten te WORDEN.

En dat leer je door theorie én door het doen van aandachtsoefeningen. Op een hele intensieve manier, 8 weken lang. Omdat het geen opgeplakt plaatje is, maar echt een andere manier van in het leven staan.

Wat houdt een Mindfulness Training concreet in:

  • We komen 8 weken bij elkaar. 1 keertje missen is geen probleem, zorg dat je er in elk geval 7 keer wel bent. Je kunt maximaal één sessie online volgen
  • Elke sessie heeft een thema, zoals de Automatische Piloot en Bewustzijn, Afkeer herkennen, Gedachten zijn geen Feiten, Accepteren en toelaten wat er is, Beter voor jezelf zorgen
  • In elke sessie worden (aandachts)oefeningen gedaan en bespreken we theoretische achtergronden. Zodat je ook weet waarom je bepaalde dingen doet, en vervolgens kunt leren dit anders te doen
  • Tijdens de training vindt nog apart apart een Stilte Moment plaats: we komen dan 2 uurtjes bij elkaar waarin we mediteren en aan yoga doen, in stilte (de begeleiding is natuurlijk niet in stilte :-))
  • 8 weken na de training komen we nog eens bij elkaar om met elkaar te bespreken hoe het de afgelopen periode is gegaan en oefeningen op te frissen
  • Je besteedt gedurende de 8 weken, 30 minuten tot 1 uur per dag aan huiswerk
  • Het huiswerk bestaat uit het doen van aandachtsoefeningen en het lezen van theorie
  • Het effect van de training staat of valt met het doen van je huiswerk

Aankomende data 2020:
8 woensdagavonden van 18.45-21.00:
-15, 22, 29 januari, 5, 12, 19 februari, 4, 11 maart 2020. Stilte Moment op zaterdagavond 15 februari van 19.00-21.00. Terugkom Moment op woensdagavond 13 mei van 18.45-21.00. DIT IS DE LAATSTE 8-WEEKSE DIE IK GA GEVEN…VANAF SEPTEMBER 2020 GA IK ALLEEN NOG MAAR JAARCURSUSSEN GEVEN!

Heb je weinig tijd? Past een vaste trainingsdag (op dit moment) niet in jouw leven? Of wil je heel graag een Mindfulness Training doen maar niet in een groep? Dan is onze online training iets voor jou!

Wil je juist langer dan 8 weken met Mindfulness bezig zijn en wil je leren om het echt in te bedden in je dagelijks leven? Kijk dan eens naar de Mindfulness Jaarcursus.

Kosten voor de ‘live’ training:
-particulieren: €497,00 inclusief het Stilte Moment en een Terugkom Moment.
-bedrijven/werkgevers: €749,00 (exclusief BTW) inclusief het Stilte Moment en een Terugkom Moment.

Aanmelden doe je onderaan deze pagina. Na inschrijving ontvang je een factuur. Je inschrijving is definitief na betaling. Mocht je – om wat voor reden dan ook – vroegtijdig stoppen met de training, dan blijf je het gehele trainingsbedrag verschuldigd; er is dus geen restitutie mogelijk.

Mindfulness op herhaling 

Heb je al eerder een Mindfulness Training bij me gevolgd, en wil je nog een keertje deelnemen? Leuk! Je krijgt dan 50% korting op de prijs (dit geldt alleen voor deelnemers die bij mij een training hebben gevolgd, niet als je elders een training hebt gevolgd). Nogmaals een Mindfulness Training meedoen zorgt ervoor dat je je vaardigheden kunt verdiepen, of dat je de focus op iets anders kunt leggen dan eerst, bijvoorbeeld omdat je inmiddels hersteld bent van je burnout, of om wat voor reden dan ook. Geef bij je aanmelding even aan dat je voor een tweede keer komt.

Aanmelden voor de Mindfulness Training:

Let op: bij hotmail-adressen komen de (bevestigings)mails vaak in de Spam terecht. Zet info@mindfulness-voorburg.nl in je veilige lijst om dat te voorkomen.

Naam*

Adres*

Postcode*

Plaats*

Telefoonnummer

Email*

Geboortedatum

Ik wil me aanmelden voor de volgende Mindfulness Training:*

Heb je specifieke klachten?*:

Wat wil je bereiken met de training?*:

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?*:

Als je werkgever de training betaalt, dan graag hieronder het volgende invullen:
-Naam en adresgegevens van het bedrijf
-Naam van degene aan wie de factuur gericht moet zijn
-Email adres van degene waar de factuur naartoe moet worden gestuurd

Overige vragen en/of opmerkingen / gewenste startdatum online training: