Mindfulness Training (MBCT / MBSR)

Wat is een Mindfulness Training (ook wel MBCT of MBSR genoemd)

In een Mindfulness Training leer je heel praktisch hoe je met meer aandacht in het leven kunt staan. Omdat we zoveel missen; van de mensen om ons heen, van onze kinderen, van ons werk, van dat doodgewone kopje thee…we zijn altijd met het volgende moment bezig (of het vorige). Mindfulness leert je stil te staan bij DIT moment, in plaats van in het verleden of in de toekomst te leven.

Ook leer je op een andere manier met je gedachten om te gaan. Je bekijkt ze vanaf een afstand in plaats van je gedachten te WORDEN.

En dat leer je door theorie én door het doen van aandachtsoefeningen. Op een hele intensieve manier, 8 weken lang. Omdat het geen opgeplakt plaatje is, maar het echt gaat om op een andere manier in het leven staan. En om die nieuwe vaardigheden aan te leren, daar is tijd voor nodig. Vaak voelt 8 weken vóór je begint lang, maar waarschijnlijk zeg je aan het eind van de training: dát ging snel voorbij!

Ok, even concreet; wat houdt een Mindfulness Training precies in:

 • Elke sessie heeft een thema, zoals de Automatische Piloot en Bewustzijn, Afkeer herkennen, Gedachten zijn geen Feiten, Accepteren en toelaten wat er is, Beter voor jezelf zorgen
 • In elke sessie worden (aandachts)oefeningen gedaan en bespreken we theoretische achtergronden. Zodat je ook weet waarom je bepaalde dingen doet, en vervolgens kunt leren dit anders te doen
 • Tijdens de online/live combi en de jaarcursus hebben we ook een Stilte Moment. We doen dan met elkaar de aandachtsoefeningen die je hebt geleerd, maar dan in stilte.  Door de stilte leer je om de aandacht goed bij jezelf te houden
 • Je doet elke dag een half uur tot een uur huiswerk. Dat betekent het doen van aandachtsoefeningen en het lezen van theorie. Dat is voor de meeste mensen best een hele tijd om in te plannen; een half uur tot een uur per dag. Aandacht heeft nu eenmaal tijd nodig om te groeien. Het lukt je vast om dat voor een periode van 8 weken vrij te maken: zie het als een project waar je twee maanden tijd voor vrij maakt.
 • Bij de online/live combi hebben we na een aantal weken na de training een online coachingssessie om met elkaar te bespreken hoe het de afgelopen periode is gegaan en om te kijken wat je nodig hebt naar de toekomst toe om mindfulness toe te blijven passen.

Twijfel je of de mindfulness training wat voor jou is? Dan is de Online Mindfulness Workshop een goede optie. Je leert dan in een uurtje van je tijd, wat mindfulness is en krijgt een goede indruk van wat de mindfulness training inhoudt. Schrijf je je daarna in voor de online mindfulness training, de online/live combi of de jaarcursus? Dan krijg je de aanschafprijs van de online workshop terug!

Voor diegenen die de training willen doen als vooropleidingseis om zelf trainer te worden: Ik ben opgeleid door onder anderen Mark Williams, Edel Maex en Joke Hellemans. Joke heeft Mindfulness samen met Johan Tinge naar Nederland gehaald. Ik ben in zowel de MBCT als in de MBSR opgeleid; in mijn Mindfulness trainingen combineer ik die twee, zodat ik je het beste van de twee programma’s mee kan geven.

Extra informatie mbt Corona-maatregelen: de training vindt plaats in een klein groepje, waarbij we voldoende afstand tot elkaar kunnen houden. De lucht in de ruimte wordt continue gereinigd.
Mocht er bij de start van de training vanuit de overheid een restrictie zijn op het aantal deelnemers, dan doen we de introductie/kennismaking met de groep via Zoom. Daarna splits ik de groep op in deelgroepjes van 2 deelnemers en krijg je live les in een duo op de geplande lesdag. Zo krijg je toch feeling met de groep én krijg je ook nog gewoon live les. Zodra we weer met de hele groep bij elkaar mogen komen, doen we dat natuurlijk meteen!

Omdat ik denk dat mindfulness in deze tijd een hele belangrijke aanvulling is, heb ik de prijs van de training voor particulieren tijdelijk aangepast!

Data 2021

8 donderdagavonden van 18.30-21.00: 20, 27 mei, 3, 10, 24 juni, 1, 8, 15 juli 2021

Kosten:
€497,00 voor particulieren, nu met €100 korting, voor maar €397,00!
€697,00 voor bedrijven (ex BTW).

Aanmelden voor de Mindfulness Training:

  Naam*

  Adres*

  Postcode*

  Plaats*

  Telefoonnummer

  Email*

  Geboortedatum

  Ik wil mij aanmelden voor de volgende Mindfulness Training:*

  Heb je specifieke klachten?*:

  Wat wil je bereiken met de training?*:

  Hoe ben je bij ons terecht gekomen?*:

  Als je werkgever de training betaalt, dan graag hieronder het volgende invullen:
  -Naam en adresgegevens van het bedrijf
  -Naam van degene aan wie de factuur gericht moet zijn
  -Email adres van degene waar de factuur naartoe moet worden gestuurd

  Overige vragen en/of opmerkingen: