Meditatie Les

Meditatie Les Leidschendam Voorburg

Leren mediteren in 6 lessen

Ben je op zoek naar een meditatie les in Leidschendam Voorburg? Wil je leren mediteren? Of kun je het al, maar ben je op zoek naar verfrissing of verdieping van je vaardigheden? De meditatielessen zijn geschikt voor beginners, maar ook voor mensen die bijvoorbeeld zelf al mediteren of een Mindfulness Training hebben gedaan en hun meditatie vaardigheden willen verdiepen.

In de meditatielessen ga je leren mediteren volgens de Vipassana traditie, ofwel de inzichtsmeditatie. Deze vorm van meditatie passen we ook toe in de mindfulness trainingen. Je leert daarbij om naar je gedachten en gevoelens te kijken in plaats van je er mee te identificeren. Je hebt gedachten en gevoelens, je bent ze niet. De Vipassana kun je in 6 stappen onderverdelen, en dat leer je dus in 6 lessen. Je hebt dus rustig de tijd om je in elke les een stap eigen te maken. Daarnaast oefen je tussen de lessen door met de audiobestanden die je kunt vinden in de online leeromgeving.

We pakken dat heel praktisch aan. Je gaat bijvoorbeeld leren hoe je zit. Moet dat op een kussentje of kan het ook op een stoel? In wat voor houding zit je? Wat doe je met je handen?
Natuurlijk gaan we ook echt oefenen. Met zitten, en met aandacht voor je ademhaling en je lichaam (de eerste twee stappen). Je leert hoe je om kunt gaan met de onrust of pijn die je misschien gaat voelen als je een tijdje aan het mediteren bent. Wat doe je als je been gaat slapen? En wat nou als je ineens vreselijke jeuk op je hoofd krijgt?
We oefenen met aandacht voor geluiden (de derde stap) en de gedachten (de vierde stap). Dat wil zeggen dat je leert om je niet mee te laten slepen door geluiden die je hoort, je er niet aan te irriteren of ze mooi te vinden, maar ze louter en alleen te horen. Hoe ga je om met al die gedachten die naar boven komen? Hoe kan je ervoor zorgen dat er alleen naar kijkt in plaats van dat je je helemaal door je gedachten laat meeslepen.
De vijfde stap gaat over de gevoelstoon; opmerken dat iets prettig, onprettig of neutraal kan zijn. En als je dat dan opmerkt; wat doe je er dan vervolgens mee?
De zesde en laatste stap gaat over het keuzeloos gewaarzijn. Dat is een hele term. En best een beetje vaag. Wat er mee bedoeld wordt is dat je aandacht geeft aan dat wat er is. Of het nou een geluid, een gedachte, een gevoel in je lijf of je ademhaling is: je geeft aandacht aan datgene wat jouw aandacht vraagt.

De kosten voor de meditatielessen zijn normaal gesproken €120,00 voor de hele lessenreeks. Omdat ik merk dat veel mensen nu behoefte hebben aan rust en daarbij tools om wat meer rust te vinden, bied ik de lessenreeks die in september van start gaat aan met een korting van €45,00 en betaal je dus nog maar €75,00 voor de hele reeks. 

Extra informatie mbt Corona: de lessen vinden plaats in een klein groepje, waarbij we voldoende afstand tot elkaar kunnen houden. De lucht in de ruimte wordt continue gereinigd.
Mocht de lessenreeks door aanvullende maatregelen vanuit de overheid toch niet van start kunnen gaan? Dan krijg je het volledige lesgeld terug, we doen niet aan vouchers. Komen er aanvullende maatregelen als de lessenreeks al gestart is? Dan gaan we gewoon online verder!

Data

6 woensdagavonden van 19.30-20.30: 2, 9, 23 september, 14 oktober, 11, 18 november

Aanmelden voor de Meditatie Lessen:

Let op: bij hotmail-adressen komen de (bevestigings)mails vaak in de Spam terecht. Zet info@mindfulness-voorburg.nl in je veilige lijst om dat te voorkomen.

Naam*

Adres*

Postcode*

Plaats*

Telefoonnummer

Email*

Geboortedatum

Ik wil me aanmelden voor de volgende Meditatie Lessenreeks:*

Overige vragen en/of opmerkingen: