Bureau Mindfulness

Meditatie Les

Meditatie Les Leidschendam Voorburg

Leren mediteren volgens de Vipassana traditie

Ben je op zoek naar een meditatie les in Leidschendam Voorburg? Wil je leren mediteren? Dan kun je de 3-lessen-reeks volgen. Daarbij leer je mediteren volgens de Vipassana traditie, ofwel de inzichtsmeditatie. Deze vorm van meditatie passen we ook toe in de mindfulness trainingen. Je leert daarbij om naar je gedachten en gevoelens te kijken in plaats van je er mee te identificeren. Je hebt gedachten en gevoelens, je bent ze niet. De Vipassana kun je in 5 stappen onderverdelen, en dat leer je dus in 3 lessen. Wil je daarna je vaardigheden bestendigen/verdiepen, dan kun je nog doorgaan met twee Extra lessen.

De 3 meditatielessen

We pakken dat heel praktisch aan. In de eerste les leer je hoe je zit. Moet dat op een kussentje of kan het ook op een stoel? In wat voor houding zit je? Wat doe je met je handen?
Natuurlijk gaan we ook echt oefenen. Met zitten, en met aandacht voor je ademhaling en je lichaam (de eerste twee stappen). Je leert hoe je om kunt gaan met de onrust of pijn die je misschien gaat voelen als je een tijdje aan het mediteren bent. Wat doe je als je been gaat slapen? En wat nou als je ineens vreselijke jeuk op je hoofd krijgt?

In de tweede les richten we ons op de geluiden (de derde stap) en de gedachten (de vierde stap). Dat wil zeggen dat je leert om je niet mee te laten slepen door geluiden die je hoort, je er niet aan te irriteren of ze mooi te vinden, maar ze louter en alleen te horen. Hoe ga je om met al die gedachten die naar boven komen? Hoe kan je ervoor zorgen dat er alleen naar kijkt in plaats van dat je je helemaal door je gedachten laat meeslepen.

In de derde les richten we ons op de vijfde en laatste stap: het keuzeloos gewaarzijn. Dat is een hele term. En best een beetje vaag. Wat er mee bedoeld wordt is dat je aandacht geeft aan dat wat er is. Of het nou een geluid, een gedachte, een gevoel in je lijf of je ademhaling is: je geeft aandacht aan datgene wat jouw aandacht vraagt.

De lessenreeks vindt plaats in kleine groepjes van maximaal 5 personen. De meditatieles duurt in totaal een uur. We nemen eerst de tijd om binnen te komen, met een lekker bakje thee of koffie. Even aankomen. Ik hoor dan graag of er specifieke vragen zijn, in het bijzonder vragen die bij het oefenen naar boven zijn gekomen na de eerste en tweede les. En dan is het tijd om te mediteren. We sluiten de les af met vragen die tijdens het mediteren naar boven zijn gekomen.

De kosten zijn €75,00 voor de 3 lessenreeks.

Meditatieles Extra

Met de 3 lessenreeks leer je de basis van mediteren. Na de 3 lessen kun je nog twee vervolglessen nemen. We verdiepen dan de vaardigheden die zijn aangeleerd in de eerste drie lessen.

De kosten zijn €50,00 voor de 2 Extra lessen.

Data

-3 lessenreeks: 3 woensdagmiddagen van 16.30 tot 17.30: 7, 14, 21 november 2018
-meditatieles Extra: nog geen extra lessenreeks gepland

Aanmelden voor de meditatie lessen:

Naam*

Email*

Telefoonnummer

Ik wil me aanmelden voor:

Ik wil graag meedoen met de reeks die start op:

Eventuele vragen of opmerkingen kun je hier kwijt:

Follow by Email
Facebook
Instagram