Heartfulness Compassie Jaarcursus

In een heartfulness/compassie training leer je je innerlijke kritische stem wat meer uit te zetten, met minder oordeel naar jezelf (en anderen) te kijken en meer vanuit je hart te leven. Als je meer leeft vanuit je hart, kun je beter omgaan met moeilijke emoties, ben je milder naar jezelf en kun je met meer compassie naar anderen kijken. En dat zorgt voor een betere stressbestendigheid. Meer rust. Voor jou, maar waarschijnlijk ook voor jouw omgeving.

Vervolg op mindfulness

Ik gaf altijd een 6-weekse Heartfulness/Compassie Training. Een mooie, waardevolle training om te geven. Het is het puntje op de i na de Mindfulness Training (dat is dan ook wel een (de enige) voorwaarde; dat je eerder een Mindfulness Training hebt gedaan, zie verder hieronder). Ik kreeg echter steeds vaker van deelnemers terug dat het wel heel lastig is om compassie in 6 weken aan te leren én in je leven in te bedden. Zo is het idee van een Heartfulness/Compassie Jaarcursus opgekomen. Je hebt dan uitgebreid de tijd om alles je eigen te maken, en ik sta het hele jaar tot jouw beschikking voor vragen.
(Dit jaar gaat de Heartfulness/Compassie Jaarcursus voor het eerst van start. Om mijn aandacht daar helemaal op te richten, start er dus geen 6-weekse dit jaar).

Compassie voor jezelf en de ander

In de Heartfulness/Compassie Jaarcursus komen thema’s aan bod als: omgaan met moeilijke emoties, met compassie kijken naar je jezelf, je lijf, de ander, zelfcompassie in relaties en zelfwaardering. We kijken naar hoe je zelfcompassie in een brede vorm in kunt zetten en toe kunt passen in je leven.
Dat doen we door 10 keer bij elkaar te komen voor sessies van 3 uur. Ook zal ik je vragen om huiswerk te doen: het beantwoorden van vragen in je werkboek, dingen lezen, maar ook het doen van aandachtsoefeningen. Daarnaast krijg je het hele jaar door wekelijks reminders en sta ik het hele jaar tot je beschikking voor vragen.

Leven vanuit je hart

Wil je je Heartfulness/Compassie echt eigen maken? Echt leren hoe je vanuit je hart kunt leven? Met jezelf, maar ook met anderen? Dan is de Heartfulness/Compassie Jaarcursus écht iets voor jou! De Jaarcursus is ook heel geschikt als opfrisser/verdieping als je al eerder de 6-weekse Heartfulness/Compassie Training hebt gevolgd.

Verdieping

Omdat het een verdiepingscursus is, en we dus voortborduren op vaardigheden en theorie uit de mindfulness training, is de enige voorwaarde voor deelname dat je eerder een mindfulness training hebt gevolgd.
Heb je geen mindfulness training gevolgd maar wil je wel heel graag mee doen? Dan zou je ook eerst de Online Mindfulness Training kunnen doen. Deze kun je in je eigen tijd, eventueel versneld, doorlopen. Dan heb je wel een mindfulness training gedaan en de benodigde theorie als achtergrond om de Mindful Leven Training goed te kunnen volgen. een Online Mindfulness Training kun je al vanaf €75 doen!

Extra informatie mbt Corona-maatregelen: de jaarcursussen vinden plaats in kleine groepjes, waarbij we voldoende afstand tot elkaar kunnen houden. De lucht in de ruimte wordt continue gereinigd.
Mocht de jaarcursus door aanvullende maatregelen vanuit de overheid toch niet op de eerste lesdag live van start kunnen gaan? Dan doen we de introductie/kennismaking met de groep via Zoom. Daarna splits ik de groep op in deelgroepjes van 1 of 2 deelnemers en krijg je live les in een duo of individueel (afhankelijk van de regels van de overheid) op de geplande lesdag. Zo krijg je toch feeling met de groep én krijg je ook nog gewoon live les. Zodra we weer met de hele groep bij elkaar mogen komen, doen we dat natuurlijk meteen!

Lesdagen:

10 zondagmiddagen van 12.30-15.00, start vanaf januari 2021

 • Lesdag 1: 24 januari 2021
 • Lesdag 2: 14 februari 2021
 • Lesdag 3: 21 maart 2021
 • Lesdag 4: 25 april 2021
 • Lesdag 5: 30 mei 2021
 • Lesdag 6: 27 juni 2021
 • Lesdag 7: 19 september 2021
 • Lesdag 8: 10 oktober 2021
 • Lesdag 9: 14 november 2021
 • Lesdag 10: 12 december 2021

Kosten Jaarcursus: €597,00 Inclusief het Werkboek Mindful Zelfcompassie van Kristin Neff en Christopher Germer. Je kunt eventueel in twee delen betalen; €300,00 bij inschrijving en €300,00 bij de eerste sessie of tweede sessie.

Ivm het coronavirus werk ik voorlopig met kleine groepen van maximaal 6 deelnemers. Er is voldoende ruimte om afstand te houden en er zijn maatregelen getroffen om zo veilig mogelijk te kunnen werken.

Aanmelden Heartfulness/Compassie Jaarcursus:

Let op: bij hotmail-adressen komen de (bevestigings)mails vaak in de Spam terecht. Zet info@mindfulness-voorburg.nl in je veilige lijst om dat te voorkomen.

  Naam*

  Adres (straat en huisnummer)*

  Postcode*

  Woonplaats*

  Geboortedatum*

  Email*

  Telefoonnummer

  Ik wil mij aanmelden voor de Heartfulness/Compassie Jaarcursus die begint op:*:

  Een voorwaarde voor deelname is dat je eerder een Mindfulness Training hebt gedaan. In welk jaar heb je de training gedaan?

  Wat is de naam van de trainer?

  Heb je al eerder een training/workshop/cursus gevolgd bij Bureau Mindfulness en/of DeMindfulnessJuf?*:

  Hoe wil je betalen? (alleen voor particuliere deelnemers)*:
  Ik betaal in één keerIk betaal in twee delen

  Vragen of opmerkingen kun je hieronder kwijt: