Do-In / Mindful Yoga

Do-In / Mindful Yoga

Do-In is een hele zachte yogavorm waarbij het zelfhelend vermogen van het lichaam centraal staat. Do-In komt voort uit de Shiatsu en is een Oosterse bewegingsleer. We voeren strekkingen uit waarbij we de meridianen/energiebanen strekken. Blokkades worden opgeheven en zo kan de energie weer gaan stromen. Alsof je jezelf een Shiatsu behandeling geeft dus!

Mindful Yoga gaat om aandacht geven aan wat je doet. In mijn les doen we strekkingen uit de Do-In en oefeningen uit Mindful Yoga.

De ene les is intensiever dan de andere les. Maar we doen NOOIT een wedstrijdje met hoe ver of hoe diep je in een houding kunt komen. Niet met jezelf, niet met elkaar. Het gaat altijd om wat JOUW lijf kan en nodig heeft. Soms zul je dingen niet kunnen, soms kun je misschien verbazingwekkend veel. Ook met beperkingen kun je gewoon aan de les meedoen. En gaat een oefening niet, dan doe je in gedachten mee. Werkt ook, maar dan zonder je spieren te belasten. Hier komt echt de mindfulness bij kijken. Kun je mild zijn voor jezelf? Aandacht hebben voor dat wat er is, ook al gaat het misschien niet zoals je zou willen? Het gaat dus ook om goed zorgen voor jezelf.

Ik geef elke woensdagavond Do-In les. Het is een Late Night Yoga; Do-In / Mindful Yoga op de late avond, van 21.20 – 22.30. Inloop vanaf 21.15.

Voel je welkom om mee te komen doen. Laat je niet tegenhouden omdat je niet lenig bent of niet in een strakke yogapants past… Ik draag zelf het liefst een lekkere wijde broek en kan niet met mijn neus bij mijn knieën als ik een vooroverbuiging doe…daar gaat deze yoga dus ook niet om. Het gaat er om dat je je op je gemak voelt en je lijf even lekkere rustige aandacht geeft door milde strekkingen te doen.

Een losse les en/of proefles kost €11,00, een strippenkaart voor 5 lessen kost €50,00 (en die blijft onbeperkt geldig dus kom gewoon een les doen wanneer het uitkomt in plaats van dat je je verplicht voelt omdat je kaart anders verloopt).

Er zijn nog plekjes vrij dus kom gezellig meedoen! Stuur daarvoor even een mailtje naar: lonneke@mindfulness-voorburg.nl